Header Photo

Wat is er in de buurt van de camping te zien?

bourtangeOnze camping ligt in de vroegere veenkoloniën, praktisch op de grens van Westerwolde en de Veenkoloniën. Er liggen daarmee een groot aantal wetenswaardigheden op fietsafstand van de camping. U kunt denken aan:

De natuur van de Veenkoloniën en Westerwolde

De bossen van Westerwolde beslaan maar liefst 2200 hectare; u kunt tijdens een fietstocht in de omgeving maar liefst 14 verschillende landschappen bekijken! Denkt u aan: boslandschap, moerassen, eslandschap, coulissenlandschap, zandverstuivingen, veenlandschap etc. U kunt het hele gebied op de fiets verkennen, op de camping zijn kaarten van de omgeving verkrijgbaar. Geniet van de natuur die het landschap in de omgeving van onze camping u biedt!

Cultuur en musea

Bent u geinteresseerd in de geschiedenis van het gebied waarin de camping ligt, dan kunt u op ontdekkingsreis naar het Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela of het Veenkoloniaal museum in Veendam. In het Veenkoloniaal Museum maakt men kennis met de prehistorische mens, turfgravers, binnenschippers en zeelieden, maar ook met de strokartonarbeiders en de wonderlijke wereld van de productie van aardappelzetmeel en de suikerindustrie. U kunt op de fiets of met de auto ook naar de vesting Bourtange, waarin u terug kunt naar het kapiteinshuisjaar 1742!

Houdt u van vissen?

In de omgeving van de camping zijn een groot aantal prachtige visplekjes te vinden. De camping zelf ligt aan het Pekelder Hoofddiep, waar u met uw vispas een heerlijk avondje kunt vissen. In de nabijgelegen Wedderbergen en het Borgerswold in Veendam mogen karpervissers hun geluk beproeven. Op visplanner.nl ziet u wat de mogelijkheden zijn en wat u nodig heeft om te mogen vissen.

 

Social Media Link Social Media Link Social Media Link Social Media Link Social Media Link